Çeşminigar Çorbası
Malzemeler: |
1 Su Bardagi Kirmizi Mercimek |
4 Su Bardagi Su |
1,5 Su Bardagi Süt |
2 Yumurta Sarisi |
1/4 Limon Suyu |
2 Çorba Kasigi Margarin |
2 Sogan |
Hazirlanişi: |
Incecik Dogranmis Soganlari 2 Çorba Kasigi Margarinde Pembelesene Kadar |
Kavurun. Soganlar Pembelesince, Unu Ilave Ederek Un Sararana Kadar |
Kavurun. Mercimekleri Ayiklayip Tencereye Alin. 5 Bardak Su Ve Et Suyu Ile |
Tuz Ilave Ederek Mercimekler Yumusayana Kadar Pisirin. Çorbanizi Atesten |
Aldiktan Sonra Süzgeçten Geçirin. Çorbayi Yeniden Agir Ates Üzerine Alin. |
Diger Yanda Yumurta Sarilarini Çirparaklimon Suyu Ile Karistirin. Tencereye |
Önce Sütü Daha Sonra Yumurta Sarilariniazar Azar Ve Sürekli Karistirarak |
Ilave Edin. Çorbayi Bir Tasim Kaynatarakatesten Alin. Isterseniz Küçük Bir |
Tavada Çok Az Margarini Eritip Küp Seklindeki Ekmekleri Kitirlasana Dek |
Kavurduktan Sonra Çorbayla Birlikte Servis Yapabilirsiniz. |
Afiyet Olsun :) |
0 yorum: