EKMEKLİ ŞEFTALİ TATLISI














Malzemeler:

2 Seftali
1 Paket Etimek
1 Su Bardağı Seftali Suyu
1 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Toz Seker
Muhallebi Için:
4 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Nisasta
2 Çorba Kaşığı Hindistancevizi
1/2 Su Bardağı Toz Seker
1 Yumurta Sarisi
1 Paket Vanilya
Sos Için:
3 Seftali
2 Yemek Kaşığı Pudra Sekeri
1 Paket Vanilya

Hazirlanişi:

Seftalilerin Kabuklarini Soyup Küp Seklinde Dograyin. Etimekleri Cam Bir
Tepsiye Dizin. Seftali Suyu, Su Ve Sekeri Kaynatip Ekmeklerin Üzerine Dökün
Ve Seftalileri Yerlestirin.
Muhallebi Malzemeler:ini Karistirip Koyulasincaya Kadar Pisirin. Muhallebi
Kivamina Gelince Atesten Alip Hindistancevizi Ilave Edip Karistirin.
Etimeklerin Üzerine Döküp Sogumaya Birakin.
Sosu Hazirlamak Için; Seftalileri Püre Haline Getirip Pudra Sekeri Ilave
Ederek 10 Dakika Pisirin. Soguduktan Sonra Likör Ilave Edin.
Ekmekleri Servis Tabagina Alip Seftali Sosu Esliginde Servis Yapin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.