ENGİNAR ÇORBASI
Malzemeler: |
2 Adet Taze Enginar Veya Konserve |
2 Su Bardagi Su |
1 Adet Limon Suyu |
2 Çorba Kasigi Un |
2 Çorba Kasigi Tereyagi |
3 Su Bardgi Sicak Et Suyu |
Yarim Demet Dereotu |
1 Çorba Kasigi Süt Kremasi |
4-5 Dal Maydanoz |
1 Çay Kasigi Kirmizi Tozbiber |
Hazirlanişi: |
Taze Enginarlari Temizleyip Limon Suyu Ilave Edilmis 2 Su Bardagi Suda |
Haslayip Delikli Kepçe Ile Ayri Bir Tabaga Alin. |
1.5 Çorba Kasigi Tereyagini Kizdirip, Unu Pembelesinceye Kadar Karistirarak |
Kavurun. |
Sicak Et Suyunu Ve Enginari Hasladiginiz Suyu Ilave Edip Kaynatin. |
Enginarlari Ve Kiyilmis Dereotunu Kaynamakta Olan Suya Ekleyin. |
Enginarlar Yumusayinca Süt Kremasi, Tuz Ve Karabiberi Ilave Edip 5 Dakika |
Daha Pisirin. |
Kalan Tereyagini Kizdirip, Kirmizi Tozbiberi Kavurun. |
Çorbanin Üzerine Gezdirerek Döküp Kiyilmis Maydanozla Süsleyerek Servis |
Yapin |
0 yorum: