EZOGELİN ÇORBASI
Malzemeler: |
1 Su Bardagi Kirmizi Mercimek |
1 Çorba Kasigi Pirinç |
2.5 Su Bardagi Et Suyu |
1 Adet Sogan |
2 Çorba Kasigi Un |
2 Çorba Kasigi Margarin |
2 Tatli Kasigi Nane |
1 Tatli Kasigi Kekik |
Yarim Çay Kasigi Karabiber |
1 Tatli Kasigi Kirmizi Biber |
Yeterince Su |
Hazirlanişi: |
Kirmizi Mercimekleri Ve Pirinci Ayiklayip, Yikayin. |
Et Suyunu Kaynatin. |
Mercimekleri, Pirinci Ve Ayiklanmis Bütün Sogani Katip, Iyice Yumusayana |
Dek Pisirin. |
Dilerseniz Blendirdan Veya Süzgeçten Geçirin. |
Bu Arada Küçük Bir Tencerede Yagi Eritin. |
Içine Unu Ilave Edin. |
Unun Rengi Degisene Dek Kavurun. |
Içine Azar Azar Ilik Su Dökün. |
Krema Kivamina Geldiginde Mercimegin Içine Karistirarak Katin. |
Tuzunu Ayarlayip, Bir Tasim Kaynatin. |
Baska Bir Tavada Yag Eritin. |
Içine Kirmizi Biber, Nane Ve Kekigi Katip, Yagla Birlikte Kizdirin. |
Çorbanin Üzerine Gezdirerek Döküp, Servis Yapin. |
0 yorum: