Erzincan Çorbası
MALZEMELER:
· 250gr. yagsiz dana kiymasi
· 2 çorba kasigi un
· 2 adet sogan
· 2 çorba kasigi sivi yag
· 1 çorba kasigi salça
· 1/2 su bardagi eriste
· 2 dis sarmisak
· 2 su bardagi yogurt
· 1 tatli kasigi kuru nane
· 2 adet etsu tablet
HAZIRLANIŞI:
Kiymaya karabiber ve yarim tatli kasigi tuz ekleyip, yogurun. Nohut gibi
köfteler hazirlayin. Sivi yagda, dogradiginiz soganlari hafifçe kavurun.
Salçayi ekleyin. Üzerine 4 su bardagi su ekleyin. Etsu tabletlerini atin.
Kaynayinca köfteleri unlayip içine atin. 5-6 dakika pisirin. Eristeyi ekleyin.
Sarmisaklari dövüp, yogurda ilave edip iyice çirpin. Çorbaya yavas yavas
ekleyin. Karistirarak 2-3 tasim kaynatip, atesten alin. Üzerine yagda
kizdirilmis nane döküp, servis yapin.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: