EZOGELİN ÇORBASI
Malzemeler:
· 2 Havuç
· 1 Kuru sogan
· 1/4 Su bardağı pirinc
· 1 Su bardağı kırmızı mercimek
· 8 Bardak tavuk suyu
· 1 Çorba kaşığı un
· 1 Çorba kaşığı kuru nane
· 1 Tatlı kaşığı tuz
· 1 Kahve kaşığı karabiber
· 1/4 Su bardağı bulgur
· 3 Çorba kaşığı margarin
· 1 Çorba kaşığı domates salçası
· 1 Çorba kaşığı biber salçası
Yapılışı:
Sogan ince doğranır, 2 kaşık yagda kavrulur. Rendelenmiş havuc ve mercimek eklenerek,kavurmaya devam edilir. Pirinç ve bulgur ilave edilerek 5 – 6 dakika daha kavrulur. 8 bardak,sıcak tavuk suyu konur. Karabiber , tuz eklendikden sonra 30 dakika kadar pişirilir.Terbiyesi için, başka bir tencerede, 1 kaşık margarinle, 1 kaşık un, unun kokusu gidene kadar kavrulur.
Üzerine suda inceltilmis domates ve biber salçaları eklenir. En son nane de katılıp 3 – 4 dakika pişirilir.
Çorba yavaş yavaş bu terbiyeye yedirilir. Terbiye ile birlikte 10 dakika daha pişirilir.
Afiyet Olsun :)

0 yorum: