EZOGELİN ÇORBASI
















Malzemeler:
·         2 Havuç
·         1 Kuru sogan
·         1/4 Su bardağı pirinc
·         1 Su bardağı kırmızı mercimek
·         8 Bardak tavuk suyu
·         1 Çorba kaşığı un
·         1 Çorba kaşığı kuru nane
·         1 Tatlı kaşığı tuz
·         1 Kahve kaşığı karabiber
·         1/4 Su bardağı bulgur
·         3 Çorba kaşığı margarin
·         1 Çorba kaşığı domates salçası
·         1 Çorba kaşığı biber salçası

    Yapılışı:
    Sogan ince doğranır, 2 kaşık yagda kavrulur. Rendelenmiş havuc ve mercimek eklenerek,kavurmaya devam edilir. Pirinç ve bulgur ilave edilerek 5 – 6 dakika daha kavrulur. 8 bardak,sıcak tavuk suyu konur. Karabiber , tuz eklendikden sonra 30 dakika kadar pişirilir.Terbiyesi için, başka bir tencerede, 1 kaşık margarinle, 1 kaşık un, unun kokusu gidene kadar kavrulur.
    Üzerine suda inceltilmis domates ve biber salçaları eklenir. En son nane de katılıp 3 – 4 dakika pişirilir.
    Çorba yavaş yavaş bu terbiyeye yedirilir. Terbiye ile birlikte 10 dakika daha pişirilir.
    Afiyet Olsun :)

    0 yorum:

    Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.