FENER BALIĞI ÇORBASI
Malzemeler: |
1 Kg. Fener Baligi (fileto) |
2 Adet Havuç |
2 Adet Patates |
1 Adet Yaprakli Kereviz |
1/2 Çay Bardagi Zeytinyagi |
3 Su Bardagi Su |
Tuz,karabiber |
Terbiyesi Için: |
1 Yumurta Sarisi |
1 Adet Limon |
1 Çorba Kasigi Su |
1 Çorba Kasigi Un |
Hazirlanişi: |
Fileto Seklinde Hazirlanmis Fener Baligini Genis Bir Tencereye Koyun.iri Küp |
Seklinde Dogranmis Havuç, Su, Tuz, Karabiber Ve Zeytinyagini Ilave Edin. |
Orta Ateste 15 Dakika Pisirin. |
Iri Küp Seklinde Dogranmis Patates Ve Kereviz Ile Kerevizin Ince Dogranmis |
Yapraklarini Ekleyip, 10 Dakika Daha Pisirin. Terbiyesi Için Yumurta Sarisini |
Limon Suyu Ile Çirpin. Un Ve Suyu Ilave Edip Karistirin. |
Atesten Indirmeden 2, 3 Dakika Önce, Hazirladiginiz Terbiyeyi Yavas Yavas |
Karistirarak Çorbaya Ilave Edin. 2 Tasim Daha Kaynattiktan Sonra Sicak |
Olarak Servis Yapin. |
0 yorum: