BALIK ÇORBASI
Malzemeler: |
500 Gr. Levrek |
500 Gr. Dil Baligi |
500 Gr. Mezgit |
12 Kabuklu Salma Midye |
1 Ufak Istakoz |
1/2 Su Bardagi Zeytinyagi |
2 Büyük Sogan |
2 Pirasa |
2 Dis Dövülmüs Sarmisak |
2 Domates |
2 Çorba Kasigi Limon Suyu |
1/2 Limonun Kabugu |
1 Tatli Kasigi Kekik |
2 Çorba Kasigi Kiyilmis Maydanoz |
2 Defne Yapragi |
1 Tatli Kasigi Tuz |
1 Tatli Kasigi Dövülmüs Safran |
Tane Karabiber |
Ruy Sos Malzemesi |
3 Patates (haslanmis) |
1 Tutam Safran |
3 Dis Sarmisak |
1 Su Bardagi Zeytinyagi |
3 Yumurta Sarisi (çig) |
2 Yemek Kasigi Salça Tuz |
Hazirlanişi: |
Ruy Sosun Hazirlanisi |
Yumurta Sarilarini Zeytinyagi Ile Çirpin. Patatesi Rendeleyin. Hazirladiginiz |
Karisima Ekleyerek Telle Karistirin. Salçayi Ilave Ederek Çirpin. |
Karisima Zeytinyagi Ve Tuz Ekleyin. Sarmisak Ve Safrani Havanda Döverek |
Sosa Ekleyin. |
Çorbanin Hazirlanisi |
Baliklarin Filetolarini Dikkatlice Çikarin. |
Temizlenen Baliklardan Çikan Kilçik Vebaslari, Deniz Ürünleri Disindaki Tüm |
Malzemelerle Birlikte 40 Dakika Kadar Kaynatin. |
Çorba Hazir Oldugunda Malzemeler:i Süzün. Elinizdeki Çig Istakoz, Balik Ve |
Midyeleri Çorbaya Ilave Ederek 15 Dakika Kaynatin. Etlerin Dagilmamasina |
Dikkat Edin. |
Çorbayi, Ruy Sos Ve Kizarmis Ince Ekmek Dilimleriyle Servis Edin. |
0 yorum: