Halep Çorbası

















MALZEMELER:
·         4 adet patates
·         1 adet havuç
·         2 adet şalgam
·         1/2 demet maydanoz
·         2 kahve fincanıkırık pirinç
·         2 adet yumurta
·         1 adet karnabahar
·         6 su  bardağı et suyu
·         1 çorba  kaşığı tereyağı
·         1 adet limon
·         1 kahve fincanı un

HAZIRLANIŞI:
Patatesleri soyup şalgamlarıyıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın.
Havucu temizleyip ince kıyın. Pirinci yıkayıp suyunu süzün.
Et suyunu güvece dökün. Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip orta
ateşte pişirin. Sırasıyla havuç, şalgam, patates, karnabahar ve kıyılmış
maydanozu eldeyip pişirmeye devam edin.
Pişince tamamınısüzgeçten geçirip bir kaseye alın. Tereyağınıgüveçte
eritip unu azar azar ilave ederek tahta kaşıkla yedirin. Süzgeçten
geçirdiğiniz çorbayıgüvece boşaltıp tuz ve biber ekin. Ara sıra karıştırarak
bir taşım kaynatın.
Yumurtalarıbir tutam tuz ve limon suyu ile birlikte çorbayıalabilecek
büyüklükte bir tencerede çırpın. Çırpmaya devam ederek güveçteki kaynar
çorbayıazar azar terbiyeye ilave edin. Bir-iki defa karıştırdıktan sonra
sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.