Kırmızı Pancar Çorbası



















MALZEMELER:
·         2 küçük soğan
·         400 gr lahana
·         700 gr kırmızıpancar
·         1 limon
·         3 çorba  kaşığı sıvıyağ
·         2 litre et suyu
·         2 defne yaprağı
·         Yarım tatlı kaşığı kimyon
·         2 çorba  kaşığı sirke
·         Tuz
·         Karabiber
·         1 demet maydanoz
·         300 gr süt kreması
·         4 dilim esmer ekmek

HAZIRLANIŞI:
Soğanlarısoyup küçük küçük doğrayın. Lahanayıayıklayıp temizleyin. Sert
kısımlarınıkesip yapraklarınıince ince doğrayın. Kırmızıpancarısoyup (bu
esnada eldiven kullanmanız önerilir) rendeleyin. Limonu yıkayın ve
kabuğundan büyük bir parça kesin.
Büyük bir tencerede yağıkızdırıp soğanlarıhafifçe kavurun. Lahanayıda
ilave ederek kavurmaya devam edin. Tencereye kırmızıpancar, limon
kabuğu, defne yaprağı, kimyon ve sirkeyi ilave edip kısık ateşte 20 dakika
kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ateşten alın. Buzdolabında bir
gece bekletin.
Maydanozu yıkayıp yapraklarınıince ince doğrayın. Süt kremasınıçırpıp
büyük bir kaseye alın. Ekmeği küçük küpler halinde kesip margarinde
kızartın.
Çorbayı ısıtın. Limon kabuğunu çıkartıp tuz ve karabiberle tekrar
tatlandırın. Maydanozu serpip süt kremasıveya kıtırlarla servis yapın.
Afiyet Olsun :)


0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.