Tayland Usulü Karides Çorbası













MALZEMELER:
·         150 gr karides orta boy
·         200 gr krema
·         200 gr süt
·         100 gr hindistan cevizi rendesi
·         5 ufak arpacak soğanı
·         1 dişsarımsak
·         1 çay  kaşığı öğütülmüşkişniş
·         1 çorba  kaşığı soya sosu
·         1 çorba  kaşığı toz şeker
·         Acıpul biber (isot olabilir)
·         10 adet tane karabiber
·         1 limon kabuğu rendesi
·         25 gr. tereyağı

HAZIRLANIŞI:
Karidesler çiğken kabuklarınıayıklayın.Krema ve sütü bir tencereye
koyarak bir kaşık yardımıile birbirine yedirin ve içine hindistan cevizi
rendesini de koyarak tuzla birlikte bir taşım kaynatın.Ateşten alın ve 30
dakika dinlendirin.
Arpacık soğanlarınıve sarımsağıçok ince doğrayın.Dinlenmişhindistan
cevizli süt karışımınıince süzgüden geçirerek bir tencereye alın.Süzgecde
kalan hindistan cevizlerinin üzerine elinizle basarak iyice süzülmesini
sağlayın.Kişniş,Soya Sos,şeker,acıpul biber,karabiber tanelerini de süte
katın.Atesi açın ve
ince kiyilmis soğanıve sarımsağıda katarak çorbayıkaynamadan yaklasik
10 dakika pişmeye bırakın.
Bundan sonra karidesleri de katın ve 10 dakika daha hafif ateşte
tutun.Diğer yandan küp halinde doğranmışbeyaz ekmekleri pembeleşene
kadar tereyağında kızartın ve çorba üzerine serpeleyin.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.