Borscht Çorbası
MALZEMELER:
· 2 lt et suyu (2 Tablet Et Suyu olabilir )
· 2 büyük pancar
· 2 büyük soğan
· 250 gr kadar lahana
· 2 orta boy patates
· 1 orta boy kereviz
· 1 havuç
· 3 çorba kasıgıdomates salçası
· 50 gr margarin
· 3 defne yaprağı
· Bir demet maydanoz sapı
· 4 – 5 dişsarmısak
· 1 tatlıkasıgıtoz seker
· Tuz, karabiber, kırmızıbiber
· Servis esnasında yoğurt veya ekşi krema
HAZIRLANIŞI:
2 litre et suyunu veya içine 2 et suyu tableti koyduğunuz çorba suyunu
kaynamaya bırakız ve kaynayınca söndürünüz.
Pancarların kabuklarınısoyunuz ve kibrit çöpü inceliğinde doğrayınız.
Pancarlarıcam bir kaseye alınız. Plastik kaplar pancar rengine boyanır.
Tuzla dövülmüşve macun haline gelmişsarmısaklarıpancarlara katınız ve
bir miktar ovaladıktan sonra bir kenara ayırınız.
Soğan ince çintiniz ve yağile kavurunuz. Soğanlar ölünce içine domates
salçasıilave ediniz, salça kokusunun yok olmasıiçin bir miktar daha
soğanlarla beraber kavurmaya devam ediniz.
Şimdi pancarlarıilave ediniz, ateşin altınıkısınız pancarlar yumuşak bir hal
alana kadar pişiriniz. Fazla kavurmayınız, pancarlar daha sonra çorba ile
de pişeceği için çok yumuşak olur.
Hazırlamışolduğumuz et suyunu bu soğanlı, salçalı, pancar kavurmasına
ilave ediniz. Şimdi küp halinde doğranmışhavuç, kereviz, patates (Biraz
büyükçe), doğranmışLahana, Defne Yaprağı, şeker, bağlanmışmaydanoz
sapıçorbaya ilave ediniz.
Sebzeler yumuşak bir hal alana kadar kaynamaya bırakınız. Çorba pişince
maydanoz sapıve Defne Yapraklarınıservisten önce çıkarınız. Ekşi Krema
veya iyice çırpılmışYogurtla beraber servis yapılır ve her tabaga konan bir
veya iki çorba kaşığı yogurt ,corbaya özel bir lezzet verir.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: