Barbunya Çorbası
MALZEMELER:
· 7 yemek kasigi tarhana,
· 2 adet sivri biber,
· ½ demet dereotu,
· ½ su bardagi barbunya fasulyesi,
· 2 dis sarmisak,
· 3 yemek kayigi tereyag,
· 1 yemek kasigi tuzot,
· 1 çay kasigi toz kirmizibiber.
HAZIRLANIŞI:
Barbunyayi aksamdan islatip haslayin. Süzün. Tarhanayi tencereye alin.
Üzerine 4 su bardagi su ekleyin. Biberleri ince kiyip katin. 1 yemek kasigi
tereyag ekleyip devamli karistirarak pisirin. Kiyilmis dereotu, fasulyeler ve
ezilmis sarmisaklari ilave edin. Tuz katin. Kalan yagi tavada kizdirip toz
biberi ekleyin. Çorbanin üzerine gezdirin
Afiyet Olsun :)
0 yorum: