KEFAL ÇORBASI
Malzemeler: |
1 Adet Kefal Baligi |
1 Adet Havuç |
1 Adet Patates |
1 Adet Kereviz |
4-5 Adet Defne Yapragi |
1 Çorba Kasigi Salça |
1 Demet Maydanoz |
1 Adet Limon |
2 Çorba Kasigi Un (tepeleme) |
1-2 Çorba Kasigi Tereyagi Veya Margarin |
1 Adet Sogan |
Hazirlanişi: |
Tencereye Yagi Alip, Eritin. |
Sogani Yemeklik Dograyip, Ilave Edin. |
Soganlar Pembelesene Dek Kavurun. |
Patates, Havuç Ve Kerevizin Kabuklarini Soyup, Findik Iriliginde Dograyin. |
Sebzeleri De Tencereye Aktarip, Ara Sira Karistirarak Sote Edin. |
Sebzeler Yumusamaya Baslayinca Tencereye Yeterince Su, Salça Ve Tuz |
Ilave Edin. |
Kefalin Kafasini Ve Iç Organlarini Temizleyip, Özenle Yikayin. |
2 Santim Eninde Yuvarlak Dilimler Halinde Kesin.(bel Kemigini Çikarmadan) |
Tencereye Iri Dogradiginiz Balik Parçalarini Da Ilave Ederek Agir Ateste |
Baliklar Ve Sebzeler Yumusayana Dek Pisirip, Tencereyi Atesten Alin. |
Çorbanin Suyunu Delikli Süzgeçten Geçirin.(sebzeler Tadini Baliga Verdigi |
Için Sebzelerin Posali Kismini Kullanmaya Gerek Kalmaz) |
Tereyagini Eritip, Unu Ilave Edin. |
Un Sararana Dek Kavurun. |
1 Kepçe Çorbanin Suyundan Ilave Edip, Unubulamaç Haline Getirip, |
Tencereye Aktarin. |
1 Tasim Kaynattiktan Sonra Atesten Indirin. |
Tabaklara Birer Dilim Kefal Koyup, Üzerine Çorbanin Suyundan Bir Kepçe |
Gezdirin. |
Limon Sikarak Servis Yapin. |
0 yorum: