Kestane Çorbası

















MALZEMELER:
·         2 adet pirasa
·         150gr sivi yag
·         4 adet patates
·         2 adet(ortaboy)sogan
·         350gr kestane
·         1 corba kasigi tuz
·         2 cay kasigi beyaz biber
·         çesitli baharatlar(lezzetlendirici)

HAZIRLANIŞI:
Pirasalar,patatesler,soganlar,havuç küp küp dogranir.Bir yandanda
kestaneler haslanip kabuklari cikartilir.Daha sonra orta boy bir tencerede
küp seklinde dogranmis olan Malzemeler ve kestaneler kavrulur.(pirasa
sogan ve patates,havuç corbayi en iyi sekilde lezzetlendirir)Kavurma
esnasinda baharatlarda atilir.iyi bir sekilde kavrulan Malzemeler’e soguk su
eklenip kaynamaya birakilir.Kaynamaislemi tamamlandiktan sonra
Malzemeler blandirdan çekilir ve süzgeç yardimiyla tortulari alinir.Süzme
isleminin ardindan corbamiz servise hazirdir.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.