KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI
· 2 ½ lt (10 bardak) et suyu
· 1 büyük boy sogan
· 1 kahve fincani un
· 259 gr (bir bardak tepeleme) kirmizi mercimek
· 2 yemek kasigi tereyagi veya margarin
· ½ yemek kasigi tuz
· Terbiyesi:1 bardak süt
· 2 yumurta sarisi
Yapılışı:
Sogani ayiklayip küçük parçalar halinde dograyin. 2 kasik yagla kisik
ateste 4-5 dakika kizartin. içine un koyup 1-2 dakika daha karistirin.
Ayiklayip yikadiginiz mercimegi, et suyu ile birlikte katin ve yavas yavas
kaynatin. Çorbayi süzgeçten geçirin. Tekrar atese koyun. Sütlü terbiyesini katin.
Bir iki tasim kaynatip indirin. Kizarmis ekmekle servis yapin.
Sütlü terbiye: Eritilmis tereyag (1 yemek kasigi), un(1 yemek kasigi),
süt(3 su bardagi) ve tuzu birbirine karistirin. Devamli karistirarak 5 dakika
pisirin.
Afiyet Olsun :)

0 yorum: