MAHLUTA ÇORBASI



Mahluta çorbasının en büyük özelliği içerisindeki baharatların verdiği tat ve doğranıp kavrulan soğanların çorbanın içinde değil de yanında servis ediliyor olması. Denemeniz gereken sağlıklı ve özel bir lezzettir mahluta çorbası…







Malzemeler:
•           Kuru soğan, 2 adet
•           Tavuk suyu, 1,75 litre (yerine tavuk tablet de kullanabilirsiniz)
•           Kırmızı mercimek, 200gr,
•           Pirinç,100gr
•           Toz kişniş, 2 tatlı kaşığı
•           Tuz,
•           Kimyon, 1 tatlı kaşığı
•           Limon, 2 adet
•           Zeytinyağı, 2 yemek kaşığı
•           Karabiber (Tane karabiber daha sağlıklı ve doğal olduğu için varsa tane kullanın)

Tarifi:
Öncelikli olarak pirinçleri ayıklayın, yıkayın, süzün.Daha sonra mercimekleri ayıklayın, yıkayın, süzün.Soğanlarımızı küp doğrayın.Tencereye yağı koyun. Doğradığımız soğanları yağda kavurun.Soğanlar kavrulduktan sonra onları bir kenara alın.Ocağa su koyup suyu kaynatıp, içine mercimekleri ve pirinçleri atın.Karabiber ve kişnişi de ekleyip mercimekler iyice ezilene kadar yarım saat kadar pişirin, Kıvamı normal olmalı ne cıvık ne sulu, eğer çok koyu olursa biraz sıcak su ekleyin.Kaselere alıp üzerine kimyon serpin soğan ve limon dilimleri eşliğinde servis edebilirsiniz…
Afiyet Olsun :)




Mahluta Çorbası_2

Malzemeler:
•           Kırmızı ya da yeşil mercimek, 1 su bardağı
•           Pirinç, ¼ su bardağı
•           Kuru soğan, 1 adet
•           Sarımsak, 2 diş
•           Yeşilbiber, 2 adet
•           Et ya da tavuk bulyon, 2 adet
•           Tereyağı ya da sıvıyağ, 2 yemek kaşığı
•           Havuç, 1 adet küçük
•           Orta ya da küçük boy patate,s 1 adet
•           Sıcak su, 2,5 litre
•           Kimyon,
•           Toz kişniş

Yapılışı:
Diğer tarifte de olduğu gibi mercimeği pirinç ile birlikte biraz yıkayıp ve süzülmesi için bir kenara alın.
Daha sonra da soğanı, sarımsağı, biberi, havuç ve patatesi yemeklik olacak şekilde doğrayın, tereyağı ya da sıvıyağ (hangisini seçtiyseniz) ile birlikte tencereye aldığınız soğan, biber ve sarımsağı tuz ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
Karışıma havuç ve patatesi de ekleyerek biraz daha kavurun.
Önceden yıkayıp süzdüğünüz mercimek ve pirinçleri de tencerenin içine katarak 1-2 kez karıştırın, sıcak suyu tencereye koyun ve baharatlar ile (Kimyon en önemlisi dozu ne eksik ne fazla olmamalı) birlikte bulyonları da ekleyin.
Mercimekler ve pirinçler tamamen pişene kadar orta ateşte biraz kaynatın.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.