PİRİNÇ ÇORBASI

















Malzemeler:
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 2 domates veya 1 çorba kaşığı salça
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı nane


Tarifi:
Tencereye sıvıyağ, iki adet rendelenmiş domates veya salçayı koyun ve soteleyin. 4 su bardağı et suyunu ve bir adet soğanı (bütün olarak) tencereye ekleyin. Kaynayınca 1 çay bardağı pirinci ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Tuz, ince kıyılmış maydanoz ve naneyi ilave edin. Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.