MANTARLI TEPSİ BÖREĞİ
Malzemeler:
5 Adet Yufka
750 Gr Mantar
4 Adet Kuru Sogan
1/2 Su Bardagi Siviyag
1 Su Bardagi Süt
2 Yemek Kasigi Yogurt
3 Adet Yumurta
1 Yemek Kasigi Tuzot
Hazirlanişi:
Sogani Yemeklik Dograyin. 3 Yemek Kasigi Sivi Yagda Pembelesinceye
Kadar Kavurun. Mantarlari Ince Kiyip Sogana Ilave Edin. Mantarlar Suyunu
Salip Çekinceye Kadar Kavurun. Yumurta Sarisinin Birini Üzerine Sürmek Için
Ayirin. Süt, Kalan Sivi Yag, Yumurtalar Ve Yogurdu Iyice Çirpin. Yaglanmis
Firin Tepsisini Yufkayi Bir Kat Serin. Karisimdan Firçayla Sürün. 3 Yufkayi
Tekrarlayin. Üzerine Mantarlari Yayin. Kalan Yufkalari Karisimi Sürerek
Bitirin. Üzerine Yumurta Sarisi Sürüp Çörek Otu Ekin. Önceden Isitilmis 200
Derece Firinda Kizarincaya Kadar Pisirin.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: