MENGEN ÇORBASI
Malzemeler: |
1 Çay Fincani Pirinç |
2 Adet Limon Suyu |
1 Su Bardagi Un |
2 Kepçe Yogurt |
4 Adet Patates |
1 Yemek Kasigi Nane |
3 Çay Kasigi Tuz |
1 Adet Yumurta |
2 Yemek Kasigi Margarin |
Hazirlanişi: |
Kemik Suyunu Veya Suyu Kaynatin. |
Yikanmis Pirinci Ilave Edip Pisirin. |
Un, Limon Suyu, Yogurt Veyumurtanin Sarisini Az Miktarda Su Ilave Ile |
Çipin. |
Kaynamakta Olan Suya Yavas Yavas Ilave Ederek Sürekli Karistirin. |
Kivami Koyulasincaya Kadar Pisirin. |
Eritilmis 2 Yemek Kasigi Margarinde Naneyi Kizartip, Çorbanin Üzerinde |
Gezdirin. |
Diger Tarafta Küçük Küpler Halinde Dogranmis Patatesleri Siviyagda Kizartip |
Süzün Ve Çorbaya Ilave Edin. |
Tuz Ekleyip Ocaktan Alin. |
0 yorum: