NANELİ BEZELYE ÇORBASI
Malzemeler: |
500 Gr Bezelye |
2 Adet Arpacik Sogan |
Yarim Adet Kereviz |
50 Gr Dilimlenmis Pastirma |
1.5 Çorba Kasigi Tereyagi |
1 Adet Küçük Göbek Salata |
1 Çay Fincani Krema |
4 Su Bardagi Et Suyu |
3-4 Dal Taze Nane Veya 1 Çorba Kasigi Kuru Nane |
2 Dilim Tost Ekmegi |
Hazirlanişi: |
Kereviz, Pastirma Ve Arpacik Soganlarini Küçük Küpler Halinde Dograyin. |
Göbek Salatayi Yikayip, Iri Parçalar Halinde Kesin. |
1 Çorba Kasigi Tereyagini Tavada Eritip Sogan, Kereviz Ve Pastirmayi |
Ekleyin. |
Sik Sik Karistirarak Kavurun. |
Bezelye, Göbek Salata Ve Et Suyunu Ilave Edip Karistirin. |
Kapagini Kapatip 20-25 Dakika Kadar Pisirin Ve Ilinmaya Birakin. |
Karisimi Blendir Ile Ezip Tekrar Atese Alin. |
Krema Ve Ince Dogranmis Nane Yapraklarini Ilave Edip, 20 Dakika Daha |
Pisirin. |
Tost Ekmeklerini Küçük Üçgenler Halinde Dograyin. |
Kalan Tereyagini Tavada Eritip Ekmekleri Kizartin. |
Çorbayi Servis Tabaklarina Paylastirip Kizarmis Ekmek, Nane Yapraklari Ve |
Tane Kirmizibiber Ile Süsleyerek Sicak Olarak Servis Yapin. |
0 yorum: