MISIR ÇORBASI
500 Gr Dondurulmus Misir Veya 1 Büyük Kutu Konserve Misir |
3 Çorba Kasigi Margarin |
1 Adet Küçük Sogan |
2 Çorba Kasigi Un |
4 Su Bardagi Süt |
2 Su Bardagi Su, Etsuyuveya Tavuk Suyu |
(et Suyu Kullandiginizda Yagi 2 Kasiga Indirin.) |
5-6 Dal Maydanoz |
Hazirlanişi: |
Sogani Ince Yarim Halka Seklinde Dograyin. |
Misirlari Yikayip Süzün, Yarisini Robotta Püre Haline Getirin. |
Bir Tencerede Margarini Eritin Ve Sogani Ekleyip, Pembelesene Kadar |
Kavurun. |
Sonra Unu Ilave Edin Ve Kisik Ateste Un Kokusu Gidene Kadar Kavurun. |
Püre Haline Getirdiginiz Misiri Tencereye Ekleyin Ve Devamli Karistirarak |
Kisik Ateste 2 Dakika Pisirin. |
Soguk Suyu Ve Sütü Tencereye Ekleyin Iyice Karistirin. |
Kaynadiktan Sonra Kalan Tane Misirlari, Tuz Ve Karabiberi Ilave Edin. |
10 Dakika Kisik Ateste Kaynadiktan Sonra, Servis Kaselerine Alin. |
Üzerlerini Kiyilmis Maydanozla Süsleyerek Servis Yapin. |
0 yorum: