NOHUTLU GÜRCÜ ÇORBASI
Malzemeler: |
1 Su Bardagi Nohut |
6-8 Su Bardagi Tavuk Suyu |
1 Kahve Fincani Pirinç |
1 Adet Orta Boy Sogan |
1 Çay Ufak Dogranmis Tavuk Eti |
Yarim Çay Kasigi Safran |
4 Çorba Kasigi Siviyag |
Tuz, Karabiber |
Terbiyesi Için : |
1 Adet Yumurta Sarisi |
Yarim Limon Suyu |
Hazirlanişi: |
Nohudu Aksamdan Tuzlu Su Ile Haslayin. |
Ertesi Gün Suyunu Degistirip, Nohutlar Yumusayana Dek Yaklasik 1-1.5 |
Saat Kadar Pisirin. |
Suyunu Süzüp Bekletin. |
Tavuk Suyunu Tencereye Alip Yikanmispirinç, Ortadan Bölünmüs Sogan, |
Tavuk Eti, Yag, Tuz, Karabiber Ve Safrani Ekleyin. |
Tavuk Etleri Ve Pirinç Yumusayincaya Kadar Kisik Ateste Pisirin. |
Nohutlari Ilave Edin. |
Bu Arada Yumurta Sarisi Ve Limon Suyunu Ayri Bir Kasede Çirpin. |
Hazirladiginiz Terbiyeyi Pismekte Olan Çorbaya Azar Azar Dökerek Ve |
Karistirarak Ilave Edin. |
Çorbayi Sicak Olarak Kaselere Paylastirip Dilerseniz Üzerini Maydanoz Ile |
Süsleyerek Servis Yapabilirsiniz |
0 yorum: