NOHUTLU GÜRCÜ ÇORBASI












Malzemeler:
1 Su Bardagi Nohut
6-8 Su Bardagi Tavuk Suyu
1 Kahve Fincani Pirinç
1 Adet Orta Boy Sogan
1 Çay Ufak Dogranmis Tavuk Eti
Yarim Çay Kasigi Safran
4 Çorba Kasigi Siviyag
Tuz, Karabiber
Terbiyesi Için :
1 Adet Yumurta Sarisi
Yarim Limon Suyu
Hazirlanişi:
Nohudu Aksamdan Tuzlu Su Ile Haslayin.
Ertesi Gün Suyunu Degistirip, Nohutlar Yumusayana Dek Yaklasik 1-1.5
Saat Kadar Pisirin.
Suyunu Süzüp Bekletin.
Tavuk Suyunu Tencereye Alip Yikanmispirinç, Ortadan Bölünmüs Sogan,
Tavuk Eti, Yag, Tuz, Karabiber Ve Safrani Ekleyin.
Tavuk Etleri Ve Pirinç Yumusayincaya Kadar Kisik Ateste Pisirin.
Nohutlari Ilave Edin.
Bu Arada Yumurta Sarisi Ve Limon Suyunu Ayri Bir Kasede Çirpin.
Hazirladiginiz Terbiyeyi Pismekte Olan Çorbaya Azar Azar Dökerek Ve
Karistirarak Ilave Edin.
Çorbayi Sicak Olarak Kaselere Paylastirip Dilerseniz Üzerini Maydanoz Ile
Süsleyerek Servis Yapabilirsiniz

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.