PATATES ÇORBASI
MALZEMELER:
· 2 ½ lt et suyu (10 bardak)
· 2 orta boy sogan
· 3-4 adet patates
· 1 kahve fincani un
· 1 küçük paket tereyagi veya margarin
· 1 çay kasigi hindistancevizi
· tuz
Terbiyesi:
· 1 bardak süt
· 2 yumurta sarisi
· Garnitürü: 2 adet yumurta aki
· 1 çay bardagi kasarpeyniri (rendelenmis)
· 1 çay kasigi kirmizibiber
· 1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
· 2-3 dilim bayat ekm
Yapılışı:
Soganlari küçük parçalar halinde dograyin, iki kasik yagla açik renkte
kavurun. Un katin , iki üç dakika daha kavurun. Et suyu ile kusbasi
dogranmis patatesleri, hindistancevizi ve tuz koyup yavas yavas
kaynatarak 30 dakika pisirin. Çorbayi baska bir kaba süzün. Tekrar atese koyun. Terbiyesini yapin ve atesten indirin. Garnitürüyle servis yapin.
Garnitürün yapilisi: Yumurta akina kasar peyniri, kirmizibiber ve
maydanoz katin. Bu karisimi ekmeklerin üzerine sürün. Küçük küp
seklinde kesip çorbayla servis yapin
Afiyet Olsun :)

0 yorum: