SOĞAN ÇORBASI
















MALZEMELER:
·         2 ½ lt et suyu (10 bardak)
·         3-4 adet sogan
·         2 yemek kasigi tereyagi veya margarin
·         2 kahve fincani silme un
·         Terbiyesi: 2 yumurta sarisi
·         ½ lt süt (2 bardak)

Yapılışı:
Soganlari ayiklayip ortadan ikiye keserek ince yarim halkalar halinde dograyin. Tereyagla beraber biraz kavurun. Un katip 2-3 dakika karistirin. Et suyu koyup 30 dakika yavas yavas kaynatin. Süzgeçten baska bir kaba geçirin. Tuz atip tekrar atese oturtun. Sütle çirpilmis yumurtayi katarak bir iki tasim kaynatip atesten indirin. Çorbayi ya birer kisilik kaselere ya da büyük servis kasesine bosaltin. Üzerine rendelenmis peynir serpistirin. Firinda kizartip servis yapin.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.