SOĞUK BEZELYE VE FASÜLYE ÇORBASI



Malzemeler:
  • 750 Gr Bezelye, 6 Tane En Iyi Kabugu Ayirin

  • 500 Gr Fasulye

  • 25 Gr Margarin Veya Tereyagi

  • 1 Büyük Sogan, Iyice Rendelenmis

  • 850 Ml Tavuk Suyu

  • 1 Demet Taze Nane

  • Tuz Ve Taze Ögütülmüs Karabiber

  • 150 Ml Yogurt

  • 1/4 Çay Kasigi Köri

  • 1 Bas Sarmisak, Ezilmis

Hazirlanişi:
Margarini Tavada Eritin. 1 Sogani Ekleyin Ve Yumusayip Hafifçe Kizarincaya
Kadar 5 Dakika Pisirin.
Tavuk Suyunu Ekleyip Bir Tasim Kaynatin, Sonra Bezelyeleri, Ayirdiginiz
Bezelye Kabuklarini, Fasulyeyi, Naneyi, Tuz Ve Biberi Ekleyin. Atesi Kisin Ve
Tencerenin Agzini Kapatip 20 Dak. Pisirin.
Bezelye Kabuklarini Ve Naneleri Çikartip Çorbayi Ilindirarak Blender'dan
Geçirin. Tamamiyle Sogumaya Birakin.
Bir Kasede Yogurt, Köri Ve Sarmisagi Karistirin. Buna 6 Kasik Çorbayi
Ekleyip Tekrar Soguk Çorbaya Karistirin. En Az 30 Dak. Buzdolabinda
Saklayin.
Servis Etmek Için: 4 Tane Sogutulmus Kaseye Çorbayi Döküp, Nane
Yapraklariyla Süsleyin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.