Soğuk Keşkek Çorbası












MALZEMELER:
·         250 gram dövülmüşkeşkeklik buğday
·         Bir büyük soğan
·         250 gram nohut
·         Yarım demet maydanoz
·         Yarım demet nane
·         300 gram yoğurt
·         50-60 gram zeytinyağı
·         2 kilo et suyu
·         2 kilo su
·         Yeter miktarda tuz.

HAZIRLANIŞI:
Akşamdan ıslatılan buğday ve nohut, sabah iyice yıkanır. Bir tencerede,
ince kıyım soğan, zeytinyağıile kavrulur. İçine et suyu ve buğdaylar
eklenir. Bir saat kadar kaynatılır. Bu arada ayrıbir tencerede nohut
haşlanır. Suyu süzüldükten sonra buğday karışımının içine eklenir. Yoğurt
iyice çırpılarak, içine ince doğranmışnane ve maydanoz ilave edildikten
sonra, buğday ve nohut karışımının içine yavaşyavaşkarıştırılır. Çorba,
kaynatılmadan ocaktan indirilip soğutularak servis edilir. Bu çorba kışın
sıcak olarak da servis edilebilir.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.