Bakla Çorbası















MALZEMELER:
·         Taze bakla 250 gr.
·         Dereotu Yarım demet
·         Un 2 çorba  kaşığı
·         Limon Yarım adet
·         Yumurta 1 adet
·         Yoğurt 1 su  bardağı
·         Tereyağı2 çorba  kaşığı
·         Kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI:
Baklalar ayıklanıp yıkanır. Yarım santim eninde kıyıldıktan sonra limonlu
suya konur. Yarım saat sonra süzgeçle süzülür. Tencereye konur, üzerine
1 çorba  kaşığı tereyağıkonup hafifçe kavrulur. Kaseye yumurta, yoğurt ve
un konur. Çatalla iyice çırpılır. Sonra baklaların üzerine ilave edilir. Üzerine
10 bardak su konur. Karıştırılarak kaynatılır. Koyulaşınca, yeterince tuz
konup, ateşten alınır. Tavaya 1 çorba  kaşığı tereyağıkonur. Arzu edildiği
kadar kırmızıbiber kızdırılır. Sonra çorbanın üzerine dökülür. Kıyılmış
dereotu serpildikten sonra servis yapılır.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.