Bakla Çorbası
MALZEMELER:
· Taze bakla 250 gr.
· Dereotu Yarım demet
· Un 2 çorba kaşığı
· Limon Yarım adet
· Yumurta 1 adet
· Yoğurt 1 su bardağı
· Tereyağı2 çorba kaşığı
· Kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI:
Baklalar ayıklanıp yıkanır. Yarım santim eninde kıyıldıktan sonra limonlu
suya konur. Yarım saat sonra süzgeçle süzülür. Tencereye konur, üzerine
1 çorba kaşığı tereyağıkonup hafifçe kavrulur. Kaseye yumurta, yoğurt ve
un konur. Çatalla iyice çırpılır. Sonra baklaların üzerine ilave edilir. Üzerine
10 bardak su konur. Karıştırılarak kaynatılır. Koyulaşınca, yeterince tuz
konup, ateşten alınır. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağıkonur. Arzu edildiği
kadar kırmızıbiber kızdırılır. Sonra çorbanın üzerine dökülür. Kıyılmış
dereotu serpildikten sonra servis yapılır.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: