Süleymaniye Çorbası
Malzemeler: |
250 Gr Kirmizi Mercimek |
125 Gr Ispanak |
125 Gr Margarin |
1 Çorba Kasigi Un |
Yarim Adet Havuç |
Yarim Adet Domates |
Yarim Adet Kabak |
Yarim Adet Sogan |
Yarim Adet Patates |
2 Dis Sarmisak |
Yeterince Su |
1 Çay Kasigi Tuz |
Köftesi Için : |
125 Gr Yagsiz Kiyma |
1 Çay Kasigi Karabiber |
1 Çorba Kasigi Un |
Hazirlanişi: |
Mercimegi Ayiklayip Yikadiktan Sonra Haslayin Ve Haslanan Mercimegi |
Süzün. |
Ayri Bir Yerde Soyup Yikadiginiz Havuç, Patates, Kabak, Domates, Sogan Ve |
Sarmisagi Rendeleyin. |
Bol Suda Yikadiginiz Ispanaklari Küçük Küçük Dograyip Hepsini Yagda |
Kavurun. |
3 Su Bardagi Su Ilave Edip Pisirin. |
Köftesi Için : Baska Bir Tencereye Yag Ve Un Koyup Kavurduktan Sonra |
Yeterince Su Ile Unu Inceltip Içine Hasladiginiz Mercimegi Ve Yeterince |
Soguk Suyu Ilave Edin. |
Biraz Kaynatip Içine Kavurdugunuz Sebzeleri Ekleyin. |
Çorba Piserken Kiyma, Karabiber Ve Tuzukaristirip Küçük Köfteler Yapin. |
Ve Bu Köfteleri Yagda Kizartin. |
Kizartiginiz Köfteleri Kaynamakta Olançorbaya Atip 10 Dakika Kadar Pisirip |
Atesten Alin. |
Sıcak Olarak Servis Yapın. Afiyet Olsun :) |
0 yorum: