Süleymaniye Çorbası


Malzemeler:
250 Gr Kirmizi Mercimek
125 Gr Ispanak
125 Gr Margarin
1 Çorba Kasigi Un
Yarim Adet Havuç
Yarim Adet Domates
Yarim Adet Kabak
Yarim Adet Sogan
Yarim Adet Patates
2 Dis Sarmisak
Yeterince Su
1 Çay Kasigi Tuz
Köftesi Için :
125 Gr Yagsiz Kiyma
1 Çay Kasigi Karabiber
1 Çorba Kasigi Un
Hazirlanişi:
Mercimegi Ayiklayip Yikadiktan Sonra Haslayin Ve Haslanan Mercimegi 
Süzün. 
Ayri Bir Yerde Soyup Yikadiginiz Havuç, Patates, Kabak, Domates, Sogan Ve
Sarmisagi Rendeleyin.
Bol Suda Yikadiginiz Ispanaklari Küçük Küçük Dograyip Hepsini Yagda
Kavurun.
3 Su Bardagi Su Ilave Edip Pisirin.
Köftesi Için : Baska Bir Tencereye Yag Ve Un Koyup Kavurduktan Sonra
Yeterince Su Ile Unu Inceltip Içine Hasladiginiz Mercimegi Ve Yeterince
Soguk Suyu Ilave Edin.
Biraz Kaynatip Içine Kavurdugunuz Sebzeleri Ekleyin.
Çorba Piserken Kiyma, Karabiber Ve Tuzukaristirip Küçük Köfteler Yapin.
Ve Bu Köfteleri Yagda Kizartin.
Kizartiginiz Köfteleri Kaynamakta Olançorbaya Atip 10 Dakika Kadar Pisirip
Atesten Alin.
Sıcak Olarak Servis Yapın.  

Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.