TATAR ÇORBASI
Malzemeler: |
2 Adet Sogan |
2 Adet Domates |
2 Adet Patates |
2 Çorba Kasigi Margarin Veya Tereyagi |
2 Çorba Kasigi Un |
Tuz, Karabiber Kuru Nane |
Hazirlanişi: |
Tencereye Yagi Alip, Eritin. |
Sogani Ince Ince Dograyip, Tencereye Ekleyin. |
Soganlar Pembelesene Dek Kavurun. |
Patatesleri Soyup, Tavla Zari Iriliginde Dograyin. |
Patatesleri Soganlarla Birlikte Arasira Karistirarak Kavurun. |
Patatesler Yumusadiginda, Domateslerin Kabuklarini Soyup Rendeleyin. |
1-2 Dakika Daha Kavurup, Yeterince Su Ilave Edin. |
Tuzunu Ekleyerek Çorbanin Içindeki Patatesler Yumusayana Dek Hafif |
Ateste Pisirin. |
Patatesler Iyice Yumusadiginda, Una Çok Az Su Ilave Edip, Topaksiz Bir |
Bulamaç Kivamina Getirin. |
Çorbaya Bu Bulamaci Azar Azar Ve Karistirarak Ilave Edin. |
Küçük Bir Tavaya 1 Tatli Kasigi Tereyagi Koyup, Eritin. |
Nane Ve Karabiberi Ilave Ederek 1-2 Kez Çevirin. |
Atesten Alip, Çorbanin Üzerine Gezdirin Ve Servis Yapin |
0 yorum: