Tavuklu Dumpling Çorbası



















MALZEMELER:
·         225 gr Tavuk Kıyma
·         1 DişSarmısak
·         1 Çorba KaşığıSoya Sosu
·         2 Çorba Kaşığı İnce DoğranmışMaydanoz
·         1 Çay Kaşığı Şeker
·         2 Adet Yumurta Akı
·         4 Su BardağıTavuk Suyu
·         1 Adet Yufka
·         2 Çay KaşığıBeyaz Pirinç Sirkesi(veya Şarap Sirkesi)

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle dumplingi hazırlayın. Tek kat yufkayı12 eşit kareye bölün. Bir
kase içinde tavuğu, ince doğranmışsarmısak ve maydanozu, soya sosunu,
şekeri ve 1 yumurtanın akınıkarıştırın. Hazırladığınız yufka karelerinin
ortasına 1 kaşık tavuk karışımından koyup köşelerini kalan yumurta akına
batırarak bohça gibi yapıştırın.
Çorba için hazırladığınız 12 dumpling’i kaynar suda 1 dakika
pişirip çıkarın. Tavuk suyunu kaynama derecesine getirdikten sonra içine
pirinç sirkesini ve dumpling’leri ekledikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.