Tavuklu Dumpling Çorbası
MALZEMELER:
· 225 gr Tavuk Kıyma
· 1 DişSarmısak
· 1 Çorba KaşığıSoya Sosu
· 2 Çorba Kaşığı İnce DoğranmışMaydanoz
· 1 Çay Kaşığı Şeker
· 2 Adet Yumurta Akı
· 4 Su BardağıTavuk Suyu
· 1 Adet Yufka
· 2 Çay KaşığıBeyaz Pirinç Sirkesi(veya Şarap Sirkesi)
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle dumplingi hazırlayın. Tek kat yufkayı12 eşit kareye bölün. Bir
kase içinde tavuğu, ince doğranmışsarmısak ve maydanozu, soya sosunu,
şekeri ve 1 yumurtanın akınıkarıştırın. Hazırladığınız yufka karelerinin
ortasına 1 kaşık tavuk karışımından koyup köşelerini kalan yumurta akına
batırarak bohça gibi yapıştırın.
Çorba için hazırladığınız 12 dumpling’i kaynar suda 1 dakika
pişirip çıkarın. Tavuk suyunu kaynama derecesine getirdikten sonra içine
pirinç sirkesini ve dumpling’leri ekledikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: