Tavuk Suyu Çorbası
MALZEMELER:
· 2 Soğan
· 2 Büyük Havuç
· 2 Sap Pırasa
· 1 Bütün Tavuk
HAZIRLANIŞI:
1- Soğanlarısoyup ikıye bölün. Havuç ve pırasayıtemizleyip iri iri kıyın.
Tavuğun içini ve dışınıiyice temizleyin ve yıkayın.
2-Çorbanın lezzetini arttırmak için soğan, havuç ve pırasayıçorba
yapımında kullanmadan önce bir tencerede kavurun.
Tavuk, tuz ve karabiberi l litre su ile birlikte ilave katın. Kaynama
esnasında beyaz bir köpük oluşacaktır. Köpüğü dikkatilce çorbanın
üzerinden alın. Çorbayı2,5 saat yarıkapalıkapakla kısık ateşte kaynatın.
3-Tavuğu çorbanın içinden alın. Suyu yavaşça bir süzgeçten geçirin.
4-Tavuğun etini kemiklerinden ayırın. Önce kanat ve butlarınıayınn. Eti
küp küp doğrayıp çorbaya ekleyin.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: