Tavuklu Paça Çorbası
















MALZEMELER:
·         1 Adet HaşlanmışDidiklenmiştavuk Göğsü
·         1/2 Su BardağıUn
·         2 Çorba KaşığıMargarin
·         5 Su BardağıTavuk Suyu
·         1/2 Limon Suyu
·         4-5 DişDövülmüşSarmısak
·         2 Çay KaşığıPul Biber
·         1 Çorba KaşığıMargarin

HAZIRLANIŞI:
2 çorba kaşığımargarini bir tencerede eritelim. İçine yarım su bardağıunu
ilave ederek hafifçe sararana dek kavuralım ve soğumaya bırakalım.
Tavuklarıdidikliyerek küçük parçalara ayıralım. 5 su bardağıtavuk suyunu
ve tavuk etlerini una ekleyerek topaksız kıvama getirelim. Çorbamızı
sürekli karıştırarak bir taşım kaynatalım. Sarmısağıdövelim veya ince ince
doğrayalım. Çorbanın inmesine yakın dövülmüşsarmısağı, tuz ve yarım
limon suyunu ekleyelim.
1 çorba kaşığımargarini küçük bir tavada kızdıralım. İçine 2 çay kaşığı
kırmızıpul biberi ekleyerek fazla yakmadan 1-2 kez çevirip, çorbanın
üzerine gezdirelim. Çorbamızımaydanoz yapraklarıile süsleyerek
soğutmadan servis yapalım.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.