Terbiyeli Kurufasülye Çorbası
MALZEMELER:
· 1.5 su bardağı kuru fasulye
· 2 soğan
· 2 çorba kaşığı margarin
· 4 çorba kaşığı domates püresi
· 8 su bardağı sıcak su
· Tuz, kuru nane, pulbiber
· Terbiyesi için:
· Yarım su bardağı süt kreması
· 1 tatlı kaşığı hardal
· 1 çorba kaşığı sirke
· 1 çorba kaşığı un
· 2 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip
yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Fasulyenin yarısınıayırın. Kalan
fasulyeleri robotta püre haline getirin.
Hardal kremasınıhazırlamak için; süt kreması, hardal, sirke, un, bir tutam
tuz ve yumurta sarısınıderin bir kaseye alın. Krema kıvamına gelinceye
kadar mikserle çırpın.
Soğanlarısoyup küçük küçük doğrayın. Margarini tencerede eritip soğanı
pembeleştirin. Fasulye püresi, sıcak su, domates püresi ve ayırdığınız
fasulyeleri ilave edip 10 dakika kısık ateşte pişirin.
Çorba koyulaşmaya başlayınca hazırladığınız terbiyeyi ekleyerek karıştırın.
5 dakika daha pişirip ateşten alın. Servis kaselerine paylaştırıp nane ve pul
biber serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: