Kremalı Patates Çorbası
MALZEMELER:
· 4 patates
· 2 soğan
· 6 su bardağı su
· 15 gr margarin
· 100 ml süt kreması
· 1 tutam safran
· 2 kare milföy hamuru
· 3-4 dal maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Patatesleri soyup iri iri doğrayın. Soğanlarısoyup kıyın. Maydanozu kıyın.
Margarini tencerede eritip soğanısoteleyin. Patatesleri ve suyu ilave edin.
Su kaynayınca ateşi kısıp patatesler yumuşayana kadar pişirin. Blenderle
ezip tekrar ocağa alın. Safran, krema ve tuz ekleyip karıştırarak 2 dakika
daha pişirin.
Yıldız, ay ve üçgen şekilli hamur kesme kalıplarıyla milföy hamurunun, her
birinden 4 adet olmak üzere toplam 12 hamur kesin. Üzerlerine yumurta
sarısısürüp yıldız ve üçgen hamurlara susam, ay şeklindeki hamurlara
çörek otu serpin. Fırın tepsisine aralıklıolarak dizin. Önceden ısıtılmış200
dereceye ayarlıfırında kızarana kadar pişirin.
Çorbayıkâselere paylaştırıp üzerini kıyılmışmaydanoz ve şekilli milföylerle
süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: