Tutmaç Çorbası
MALZEMELER:
· 1 lt Et Suyu
· 3 Yemek kaşığı Un
· 2 Yemek kaşığı Yoğurt
· 1 Yemek kaşığı Tereyağı
· 1 Limon Suyu
· 2 Yumurta Sarısı
· 1 Su BardağıSüt
· 1 Kahve kaşığı Pulbiber
HAZIRLANIŞI:
Bir kapta un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarılarınısütle karıştırın. Bir
tencerede et suyunu kaynatın. Kaynamakta olan et suyuna yoğurtlu
karışımıyavaşyavaşilave edin. Ağır ateşte 15 dakika kaynatın.
Ayrıbir kapta tereyağınıeritip pulbiberle karıştırın. Hazırladığınız çorbanın
üzerine dökün. Kruton ekmekle servis yapın.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: