Yeşil Mercimek Çorbası


Malzemeler:
  • Yesil Mercimek 2/3 Su Bardagi 115 Gr

  • Su 6 Su Bardagi 1200 Gr

  • Sogan 1 Orta Boy 75 Gr

  • Margarin Veya Tereyagi

  • 4 Yemek Kasigi 40 Gr

  • Un 2 Yemek Kasigi 12 Gr

  • Pirinç ¼ Çay Bardagi 25 Gr

  • Tuz 2 Tatli Kasigi 12 Gr

  • Yumurta 1 Adet 50 Gr

  • Süt 1 Su Bardagi 200 Gr

  • Ekmek (bayat) 2 Ince Dilim 40 Gr

  • Kirmizi Biber ½ Tatli Kasigi 1 Gr

Hazirlanişi:
Mercimegi Yika. 1 Su Bardagi Su Ile Bir Gece Önceden Islat. Sogani Soy,
Yika, Ince Ince Dogra. Yagla Birlikte Tencereye Koy, Kapagi Kapat, Ara Sira
Karistirarak 2-3 Dakika Öldür, Unu Ekle, Hafif Sararincaya Degin Kavur.
Pirinci Yika, Mercimek Ve Kalan Su Ile Beraber Sogan-un Karisimina Kat,
Kaynayana Kadar Karistir. 35-40 Dakika Pisir. Süzgeçten Veya Blenderden
Geçir, Tuzu Ekle, Tekrar Atese Koy. Yumurtayi Ayri Bir Kapta, Sütle Iyice
Çirp, Içine Sicak Çorbadan Bir Kaç Kasik Katarak Ilit. Süt-yumurta Karisimini
Tencereye Azar Azar Eklerken, Çorbayi Sürekli Karistir, Kaynayinca Ocagi
Kapat. Diger Yandan, Ekmegi 1 Cm³ Irilikte Dogra Ve Tepsiye Koy, Firinda
Pembe Renkte Kizart. Çorbayi Üzerine Kizarmis Ekmek Ve Kirmizi Biber
Serperek Servis Yap.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.