ANA TEMEL PİZZA TARİFİ HAMURU



Malzemeler:

4 su bardağı  un
1 küp yas maya
4 çorba kasigi zeytinyagi
2 tatli kasigi tuz

Hazırlanışı:

Mayayi ufalayin. büyük bir kasede un ve mayayi karıştırın,  yarim su
bardağı  kadar ilik su, yag ve tuz ilave edin. karisimi pütürsüz ve ellere
Yapismayan bir hamur elde edinceye kadar yogurun. dilerseniz yogurma
Islemi için mikser de kullanabilirsiniz. hamurun üzerini bir bezle örterek
Ilik bir ortamda 1 saat kadar dinlendirin.
Iki firin tepsisini yaglayip üzerine un serpin. firini 225 dereceye ayarlayip
Önceden isitin. hamuru tepsilere yayin.
Hamurlari dilediginiz iç malzeme ile donatip firina verin. 25 dakika kadar
Pisirin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri - Template by SoraTemplates and Blogger Templates - Anime OST.