YUFKALI PİZZA



Malzemeler:

3 adet yufka
3 adet yumurta
2 su bardağı  süt
1/2 çay bardağı  sıvı yag
1 çorba kasigi yoğurt
1 çorba kasigi ketçap
4 adet sosis
2 çorba kasigi misir
1 tatli kasigi kekik
1 paket dil peyniri

Hazırlanışı:

Tepsiyi hafifçe yaglayin. ilk yufkayi tepsiye, kenarlari disarida kalacak
Sekilde yerlestirin. diger yufkalari elinizle parçalayin. tepsiye aktarin.
Bir kapta iki adet yumurtayi ve 1 yumurtanin akini, 2 su bardağı  sütü,
Yarim çay bardağı  sıvı yag ve 1 çorba kasigi yogurdu iyice karıştırın, 
Karisimin yarisini parçalanmis yufkalarin üzerine gezdirin. disarida kalan
Yufkanin kenarlarini ortada birlestirin. yoğurtlu karisimin içine 1 çorba
Kasigi ketçabi ekleyin. hazirladiginiz bukarisimi yufkanin üzerine dökün.
Sosis dilimlerini dizin. misir ve kekigi serpin. ince dilimler halinde
Kestiginiz dil peynirini sosislerin üzerine yerlestirin. orta isili firinda dil
Peynirinin üzeri kizarana dek pisirin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri - Template by SoraTemplates and Blogger Templates - Anime OST.