ANCUEZ EZMESİ
Malzemeler:
1 çorba kasigi zeytinyagina yatirilmis kapari
6 adet zeytinyagina yatirilmis ançuez
1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz
2 çay kasigi limon suyu
3 adet yumurta
100 gr. tereyag
Karabiber
Hazırlanışı:
Yumurtalari haslayin, sarilarini alip, iyice ezin. ançuezlerin kilçiklarini
Ayirip blender yardimiyla macun kivamina getirin. kaparileri havanda iyice
Dövün. tereyagini küçük parçalara böldükten sonra, tahta kasikla
Yardimiyla iyice ezip krema kivamina getirin. buna tuz, karabiber serpip
Maydanoz, yumurta sarisi, kapari ve ançuez ilave edin. iyice karistirip
Birbirlerine yedirdikten sonra, 2-3 damla limon suyu damlatin. bu sekilde
Hazirladiginiz ezmeyi, kanepe ekmeklerine sürüp servis yapin
0 yorum: