AVCI BÖREĞİ
Malzemeler:
1/2 Kg Süt,
750 Gr Kiyma,
Kirmizi Biber,
3 Adet Yumurta,
Kabin Aldigi Kadar Un,1
Yemek Kasigi Sivi Yag,
1 Bas Rendelenmis Sogan,
Tuz,karabiber.
Hazırlanışı:
Kiymayi Soganla Kavurup, Sogutun. Geri Kalan Malzemeyi Karistirip, Boza
Kivaminda Bir Hamur Hazirlayin. Teflon Tavaya Biraz Yag Sürün,
Hazirladiginiz Hamuru, Küçük Bir Kahve Fincani Ile Tavaya Döküp, Bir Tarafi
Kizardiktan Sonra Alip, Parça Parça Kizartin.
Bu Parçalarin Her Birinin Içine Kavurup Soguttugunuz Kiymadan Bir Miktar
Koyup, Sigara Böregi Gibi Sarin, Yumurtanin Beyazi Ile Yapisirin .
Kizarttiginiz Tarafin Içe Gelmesine Özen Gösterin.
Tüm Hamuru Bu Sekilde Hazirlandiktan Sonra Buzdolabina Kaldirin. Daha
Sonra Üç Adet Yumurtayi Çirpip Hazirlayin, Börekleri Önce Galeta Ununa,
Sonra Yumurtaya Bulayip, Bol Yagda Kizartin, Sicak Olarak Servis Yapin.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: