BEŞAMEL SOSLU ISPANAK BÖREĞİ
Malzemeler:
2 Tane Yufka
1/2 Kilo Ispanak
1 Büyük Sogan
Yeteri Kadar Tuz, Karabiber
2 Su Bardagi Süt
1 Su Bardagi Kasar Peyniri
1 Tane Yumurta
Sosunun Malzemesi
2 Su Bardagi Süt
2 Yemek Kasigi Un
1 Su Bardagi Peynir
1 Yumurta
Hazırlanışı:
Ispanaklari Ayiklayip Yikayin Ve Süzgeçte Suyunu Iyice Süzün, Piyazlik
Olarak Dogradiginiz Soganla Karistirarak Içine Karabiber Koyun.
Daha Sonra Yufkalari Açarak Dörde Bölün. Yufkalarin Üzerine Ispanak
Koymadan Önce Bir Yemek Kasigi Siviyag Ile Yaglayin. Ardindan Içine
Ispanak Serperek Genis Tarafindan Sarin Ve Gül Böregi Gibi Kivirarak Tepsiye
Dizin.
Sosunun Hazirlanisi:
2 Kasik Unu 1 Kasik Margarinle Hafif Kavurun, Sütü Azar Azar Ilave Ederek
Muhallebi Kivamina Gelince Ocaktan Alin.
Hafif Soguyunca Içine Yumurta Kirarak Iyice Karistirin. Böreklerin Üzerine
Esit Olarak Koyup, Peynir Serpin. 200 Derecede 25 Dakika Pisirin. Sicak
Olarak Ikram Edin.
0 yorum: