BADEMLİ ELMA



Malzemeler:

4 Iri Elma (kabuklarısoyulmuşve Ortalarıçıkarılmış)
2 Su Bardağı su
½ TatlıKaşığı tarçın
¼ TatlıKaşığı toz Karanfil
1 Çorba Kaşığı tereyağ
250 Gr. Toz Şeker

Hazırlanışı:

Şekeri Su Içinde Hafif Ateşte Eritin. Ateşi Yükselterek 5 Dakika Kadar
Kaynatın. Elmalarıekleyerek Ateşi Kısın. Tencere Kapağınıkapatarak
Elmalar Yumuşayıncaya Kadar Yavaşyavaşpişirin.
Fırınınızıorta Sıcaklığa (180 Derece ) Getirin.elmaları ısıya Dayanıklıbir
Kaba Çıkarın. Tarçın, Karanfil Ve Yağıtenceredeki Şuruba Katarak
Koyulaşıncaya Kadar Pişirin.koyulaşan Şurubu Elmaların Ortasına Dökün.
Bademleri Elmaların Üzerine Saplayın. 15 Dakika, Bademler
Kahverengileşene Kadar Fırında Pişirin. Çok Soğuk Olarak Krema Ile Servis
Yapın. 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.