BADEMLİ KITIR



Malzemeler:

1 Su Bardağı kabuklarıçıkarılmışve Fırında Kıtırlaştırılmışbadem
2/3 Su Bardağı toz Şeker
1/2 Su Bardağı su

Hazırlanışı:

Ön Hazırlık Olarak Düz Bir Fırın Tepsisini Yağlıkağıtla Kaplayalım.kabuğu
Çıkarılmışve Fırında Kıtırlaştırılmışbademleri Fırın Tepsisine Eşit Olarak
Yayalım.şeker Ve Suyu Küçük Bir Tencerede Karıştıralım.kısık Ateşte
Kaynatmadan,ara Sıra Kabın Kenarlarına Yapışan Şekerlerden Kurtarmak
Için Fırçayla Temizleyerek,karıştıralım.şeker Eriyince Karışımı
Kaynatalım.10-15 Dk.karışım Karamel Rengi Alana Dek Pişirmeye Devam
Edelim.
Hazırladığımız Karameli Hemen Bademlerin Üzerine Dökerek Katılaşmaya
Bırakalım.kıtırlarıküçük Küçük Veya Küçük Parçalara Kıralım.alüminyum
Folyo Kaplanmışbir Tepside Donmasınıbekleyelim.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.