ÇİKOLATALI RULOLAR
Malzemeler:
125 Gr. Margarin(küp Küp Kesilmiş)
2 Çorba Kaşığı pirinç Unu
3/4 Su Bardağı un
2 Çorba Kaşığı pudra Şekeri
1/3 Su Bardağı kakao
Süslemek İçin
150 Gr. Kıyılmışbeyaz Çikolata
1.5 Çorba Kaşığı margarin
Hazırlanışı:
Ön Hazırlık Olarak Fırını160 Derece ısıtalım. İki Adet Fırın Tepsisini Yağlı
Kağıtla Kaplayalım.
Margarin, Pirinç Unu, Un, Şeker Ve Kakaoyu Varsa Mutfak Robotunda Veya
Mikserin Hamur Karıştırma Parçasıyle Karıştıralım. Karışım Bütünleşene
Dek Karıştırmaya Devam Edelim.
Hazırladığımız Hamuru Hafifçe Unlanmışbir Yüzeye Alalım. Çabuk
Hareketlerle Yumuşayana Dek Yoğuralım. Karışımıdörde Bölelim. Her
Parçayı1 Cm Çapında Uzun Bir Parça Olana Dek Yuvarlayalım. Her Parçayı3
Er Cm Uzunluğunda Keselim. Kestiğimiz Parçalarıhazırladığımız Tepsilere
Yerleştirelim. 10-12 Dakika Pişirelim. Fırın ızgarasının Üzerinde Soğumaya
Bırakalım.
Beyaz Çikolata Ve Margarini Küçük ısıya Dayanıklıbir Kapta Karıştıralım.
Kaynar Su Dolu Bir Tencerenin Içine Oturtarak Eriterek Ateşten Alalım.
Pişirdiğimiz Rulolarıerimişçikolata Karışımına Yarıya Kadar Batıralım. Kalan
Çikolatayıtekrar Eritip Kağıt Külahlara Dolduralım. Mini Ruloların Üzerine
Şekiller Yapalım.
0 yorum: