BADEMLİ TART















Malzemeler:

100 Gr Tuzsuz Badem ( 3/4 Su Bardağı )
1 Tepeleme Su Bardağı pudraşeker
3 Su Bardağı un
135 Gr Tereyağıveya Margarin
2 Yumurta Sarısı
1 Yemek Kaşığı vanilya
1/2 Limon Kabuğu Rendesi

Hazirlanişi:

Bademleri kaynar suya atarak kabuklarınıçıkartın, makineden geçirin ve
fırın tepsisine yayın, üzerine biraz pudraşeker serperek fırında biraz pembeleştirin,
Bir kaseye 100 gr  pudra şekerle unu eleyin; yağıkatıp hamur keseceği
veya çatalla ezerek karıştırın, 2 yumurta sarısı, limon kabuğu, tuz, vanilya
ve ılık hale gelen bademleri koyup 2 dk hafifçe yoğurun, 
Hamurun 1/4 ünü ayırın
Kalan hamuru, içi yağlanmış bir tart kalıbına bastırarak yerleştirin,
artan hamura, su ekleyerek yumuşatın; sonra da kalıptaki hamurun
üzerine yerleştirin, kalan pudra şekerini üzerine eleyin orta ısılı fırında 35
dk pişirin, 

Afiyet Olsun

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.