BADEMLİ TART
Malzemeler:
100 Gr Tuzsuz Badem ( 3/4 Su Bardağı )
1 Tepeleme Su Bardağı pudraşeker
3 Su Bardağı un
135 Gr Tereyağıveya Margarin
2 Yumurta Sarısı
1 Yemek Kaşığı vanilya
1/2 Limon Kabuğu Rendesi
Hazirlanişi:
| Bademleri kaynar suya atarak kabuklarınıçıkartın, makineden geçirin ve |
fırın tepsisine yayın, üzerine biraz pudraşeker serperek fırında biraz pembeleştirin, |
Bir kaseye 100 gr pudra şekerle unu eleyin; yağıkatıp hamur keseceği |
veya çatalla ezerek karıştırın, 2 yumurta sarısı, limon kabuğu, tuz, vanilya |
ve ılık hale gelen bademleri koyup 2 dk hafifçe yoğurun, Hamurun 1/4 ünü ayırın |
Kalan hamuru, içi yağlanmış bir tart kalıbına bastırarak yerleştirin, |
artan hamura, su ekleyerek yumuşatın; sonra da kalıptaki hamurun |
üzerine yerleştirin, kalan pudra şekerini üzerine eleyin orta ısılı fırında 35 |
dk pişirin, Afiyet Olsun |

0 yorum: