KAYISILI TART



Malzemeler:

Hamuru;
2 Tepeleme Su Bardağı un
125 Gr Tereyağıveya Margarin
1 Silme Çay Kaşığı tuz
1 Kahve Fincanıpudraşeker
1 Kahve Fincanısu
Üstü Için;
Küçük Boy 750 Gr Kayısı
1 Tepeleme Yemek Kaşığı tozşeker

Hazirlanişi:

Elediğiniz Unun Ortasına, Yumuşatılmışyağ, 1 Yemek Kaşığı  Şeker, Biraz
Tuz Koyun. Elinizle Ezip Karıştırarak Su Katıp Sıkıca Bir Hamur Yapın; Bir Bez
Altında 1 Saat Dinlendirin.
22- 24 Cm Çapında Bir Tart Kalıbınıyağlayın. Hamuru, 4 Mm Incelikte
Yuvarlak Biçimde Açıp Tepsinin Içine Yerleştirin. Bir Çatalla Hamurun
Dibinden Delikler Açın. Üzerinee De Kalan Şekeri Eleyerek Serpiştirin.
Yıkanmışkayısılarıortalarından Ikiye Ayırıp Çekirdeklerini Çıkartın. Kesilen
Yönleri Üste Getirilerek Tart Hamurunun Içine Yerleştirin.
Daha Önce ısıtılmışolan Fırına Koyun. 220 Derecede 20 Dk Pişirin. Sonra
ısıyı180 Dereceye Ayarlayın. Kayısıların Üzerine 1 Yemek Kaşığı tozşeker
Serpin Ve 20 Dk Daha Pişirin. Tartın Dibi Pembeleşince Fırından Çıkartın.
Sıcak Veya Soğuk Olarak Servis Yapın.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.