YAĞSIZ REVANİ
Malzemeler:
6 Adet Yumurta
Yarım Su Bardağı tozşeker
1 Dolu Su Bardağı irmik
Yarım Su Bardağı un
Yarım Limon Kabuğu Rendesi
Şurubu;
4 Su Bardağı tozşeker
3 Su Bardağı su
1/4 Limon
Süslemek Için;
Hazirlanişi:
Yumurtalarıbir Kaba Kırıp Yarım Bardak Tozşeker Katarak Mikserde 10 Dk
Çırpın. Yumurtalar Iyice Koyulaşınca Unlu Irmik Ve Limon Rendesi Koyup
Tahta Kaşıkla Karıştırın.
25-27 Cm Çapında Bir Tepsiyi Yağlayıp Unlayın; Yumurta Karışımınıiçine
Boşaltın. Orta ısılıfırında 40-45 Dk Pişirin.
Ölçülü Şeker Ve Suyu 5 Dk Kaynatıp Köpüğünü Alın, Limon Sıkıp Kabuğunu
Içine Atın. Şurubu Soğuduktan Sonra Sıcak Revaninin Üzerine Boşaltın.
Fırında 5 Dk Bırakıp Çıkartın.
Revani Soğuduktan Sonra Tepsinin Kenarlarınıbıçakla Sıyırın, Hafifçe
Sallayıp Tepsiden Kurtulmasınısağlayın Ve Yuvarlak Bir Servis Tabağını
Üzerine Kapatıp Ters Çevirerek Tabağa Aktarın. Üzerini Süsleyip

0 yorum: