BÜLBÜL YUVASI
Malzemeler:
240 Gr Un
Yarım Yemek Kaşığı sirke Veya 1 Yemek Kaşığı limon Suyu
1 Yemek Kaşığı ayçiçek Yağı
Yarım Çay Kaşığı tuz
Yarım Bardak Su
Şurubu;
2,5 Su Bardağı tozşeker
1 Su Bardağı su
1/4 Limon
Üstü Için;
1 Yumurta
Hazirlanişi:
Yarım Ölçü Yaprak Hamuru Hazırlayın.
Milföy Hamurunu Son Dinlenmden Sonra Yarım Santim Kalınlığında Açın; 8
Cm Çapında Yuvarlak Nemse Kalıbıyla Kesin Ya Da Bıçakla Karelere Bölün.
Hamurlarıortaya Doğru Büzerek Yuva Biçiminde Toplayın.
Hamurlarıbir Tepsiye Sıralayın. Çatalla Kenarlarınıbirkaç Yerinden Delip
Üzerlerine Yumurta Sürün. Kızgınca Fırında Pembe Renkte Pişirin.
Hazırladığınız Soğuk Şuruba Atıp Servis Tabağına Çıkartın. Ortalarına
Kıyılmış Şamfıstığıkoyup Servis Yapın.
0 yorum: