ŞAİR BUKLESİ


















Malzemeler:

Milföy Hamuru;
2 Tepeleme Su Bardağı un
Yarım Yemek Kaşığı sirke
1 Yemek Kaşığı ayçiçek Yağı
Yarım Çay Kaşığı tuz
Yarım Bardak Su
200 Gr Margarin
1/2 Bardak Un
1 Yumurta Sarısı( Hamurun Üstü Için)
Süslemek Için;
1 Bardak Krem Şantiy
1 Çay Bardağı pudraşeker

Hazirlanişi:

Yukarıdaki Gereçlerle Yarım Ölçü Yaprak Hamuru Hazırlayın.
Yağlıkağıt Veya Alümünyum Folyodan Içi Dolu Küçük Külahlar Hazırlayın.
Hamuru 3-4 Mm Kalınlığında Açarak Uzatın. 1,5 Cm Eninde Uzun Şeritler
Halinde Kesip Külahların Üzerine, Helis Biçiminde Döndürerek Sarın.
Fırın Tepsisine Sıralayın Ve Üzerine Sulandırılmışyumurta Sürün. Kızgın
Fırında Pişirin; Külahlarıhamurların Ortasından Çekerek Çıkartıp Biraz Daha
Pişirin. 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.